Op zaterdag 9 en zondag 10 september organiseren we het STARTWEEKEND! Iedereen is van harte welkom! Neemt gerust familie en vrienden mee naar één van de activiteiten en naar de gezinsdienst op zondag.

Meer informatie vind je op deze pagina.
Vragen? Stuur een mail naar startweekend(at)cgkleeuwarden.nl.

Zaterdag 9 september

Hart voor God en hart voor de stad

13.30 uur: Inloop

Start van de startzaterdag in de Bethelkerk. Met om 13.50 uur uitleg over de activiteiten.

14.00-16.30 uur: Activiteiten

Voor onderstaande 4 activiteiten ontvangen we graag je opgave (zie kader rechts). Deelname aan deze activiteiten is gratis.

Open oor met high tea
Een aantal sprekers komt vertellen over hun werk in Leeuwarden. Alie Jellema (Gezinshuis), Bartel Vianen (Straatpastoraat, Diaconaal platform en het Aanloophuis), Stieneke Akkerman (coördinator Schuldhulpmaatje) en Semna Otten & Majella Hoek (Summerschool bij Fier). De verhalen worden gecombineerd met een high tea.  

Open deuren spel - geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar!
De deuren van de kerk staan allemaal open! Alle deuren? Dat ga je zien als je mee doet met dit spel. Tijdens het spel zijn heel leuke opdrachten in de kerk verstopt. Van knutselen tot springen en zingen, voor iedereen is er wel iets leuks! Wie van jullie kan in een keer de weg vinden en alle opdrachten goed doen?

Voor wie: ieder die jong is van geest. Voor kinderen onder de 6 jaar verwacht de organisatie dat ouders/verzorgers zelf begeleiding regelen. Voor kinderen ouder dan 6 is begeleiding aanwezig.

Open deuren tocht
We starten bij de kerk en vanaf daar start het actieve spel wat zich afspeelt in de binnenstad. In groepen gaan we uit elkaar op zoek naar iets wat we nu nog niet kunnen verklappen. Bereid je alvast voor op een doldwaze zoektocht met spanning en veel plezier. Pas je ook op voor de spotters? Als die je zien verlies je misschien wel iets belangrijks.

Voor wie: tot iedereen die goed ter been is en zin heeft in een actieve middag. Voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar verwacht de organisatie dat ouders/verzorgers zelf begeleiding regelen (minimumleeftijd is vanaf 6 jaar).

Open armen
Het ondernemen van praktische klussen en sociale activiteiten in samenwerking met Stichting Present. "Hart voor God en hart voor de stad" gaan we in de praktijk brengen door de handen uit de mouwen te steken. Startlocatie is de Bethelkerk. Vanaf de Bethelkerk gaan we in groepjes naar verschillende adressen waar we bij mensen thuis komen die onze hulp goed kunnen gebruiken.

17.00 uur: Open doel

Traditionele voetbalwedstrijd tussen de jeugdvereniging (16-24 jaar) en de kerkenraad op de sportvelden van CSG Comenius Mariënburg (Achter de Hoven 118). Publiek is van harte welkom!

18.00 uur: Barbecue

We sluiten de zaterdag af met een heerlijke barbecue bij de Bethelkerk. Graag hiervoor opgeven (zie kader rechts). Voor kinderen t/m 10 jaar is het € 2,50 per persoon. Vanaf 11 jaar is het € 7,50 per persoon. Per gezin geldt een maximum van € 25,-. Het bedrag graag contant betalen op startzaterdag.

Zondag 10 september

Gezinsdienst en American Party

9.30 uur: Gezinsdienst

We beginnen startzondag met een feestelijke dienst voor het hele gezin. Ds. Bart Visser gaat in deze dienst voor. Aansluitend is er voor iedereen koffie en thee met gebak.

11.45 uur: Lunch

Neem deze ochtend naar de kerk ook iets lekkers mee voor jezelf én voor een ander. Na het koffiedrinken willen we volgens het American Party principe met z'n allen eten. Bij mooi weer doen we dat weer in de tuin van de kerk. Opgave is niet nodig.