Kerst… een tijd van gezelligheid, samen met familie en vrienden. In bijna ieder huis is de kerstverlichting aan en branden de kaarsen. Zo worden de donkere decemberdagen verlicht. En niet alleen deze verlichting en kaarsen verlichten deze dagen. We mogen vieren dat Jezus is geboren! Want ook vandaag de dag wil Jezus ons liefde en vrede geven.

Je bent van harte welkom in de Bethelkerk!

Kinderkerstfeest, zondag 24 december om 17.00 uur

Jezus is geboren

Ieder jaar organiseren we voor de kinderen, ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden een kinderkerstfeest. Niet alleen voor de kinderen is dit een feest. Ook volwassenen genieten ieder jaar van dit samenzijn.

In een sfeervolle zaal zingen we kerstliedjes en wordt er een spannend verhaal verteld. De inloop is vanaf 16.30 uur en om 17.00 uur beginnen we. Na afloop is er voor ieder kind een tasje met leuke cadeautjes.

 

Kerstnachtdienst, zondag 24 december om 21.00 uur

Kerst een verhaal?

Ieder jaar vieren we Kerst. Maar wat betekent Kerst eigenlijk voor ons persoonlijk? Is het ‘gewoon’ een verhaal? Of is het meer dan dat? Biedt het troost, hoop, warmte, gezelligheid?

 

Op Kerstavond vertellen we elkaar een verhaal. Dat doen we door het zingen van prachtige, oude, bekende kerstliederen;  begeleid door orgel en koperblazers. We staan stil bij het donker, en het Licht dat verschijnt. We luisteren ook naar een kerstverhaal. Niet hét Kerstverhaal, dat volgt een dag later. Deze avond luisteren we naar Gerko Last, die een verrassend, bijzonder en aansprekend verhaal zal vertellen, dat zeker tot nadenken zet.

 

De inloop is om 20.30 uur, de dienst begint om 21.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van chocolademelk en glühwein met elkaar door te praten.

 

 

Kerstdienst, maandag 25 december om 09.30 uur

Gods liefde wordt geboren

In deze dienst vieren we de geboorte van Jezus die ons vandaag de dag nog steeds liefde en vrede wil geven.

Jozef krijgt in een droom de opdracht om het kind van Maria Jezus te noemen. Die naam betekent ‘God redt.’ Tegelijk wordt verwezen naar de oude profetie van Jesaja, waarin het kind een andere naam krijgt: Immanuël. Die naam betekent: ‘God met ons.’ Twee verschillende namen dus die ‘in één adem’ worden genoemd. Wat heeft dat ons te zeggen?